Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Currydoftande linsbiffar med yoghurtraita

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Goda smakfulla currybiffar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala potatisen och dela den i fyra bitar.
  2. Skölj linserna och lägg dem i en kastrull tillsammans med potatis och buljong. Koka på svag värme tills potatis och linser är mosiga.
  3. Häll av kokspadet och spar det. Mosa potatis och linser grovt med gaffel eller stavmixer. Späd med kospadet eftersom tills moset blir slätt. Rör ned 1-2 msk mjöl för binda moset och få smeten riktigt tjock. Rör ned alla kryddor.
  4. Smaka av med salt och peppar. Forma små biffar och stek dem i smör på svag värme.
  5. Yoghurtraita: Finhacka grönsaker och lök och rör samman med yoghurten. Smaka av med salt och peppar.
  6. Lägg upp biffarna på morotsstrimlor och dekorera med korianderkvistar. Servera med yoghurtraita och jasminris.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.