Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Curryfisk med räkor

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Curry och fisk är bra smaker tillsammans. I stället för rödspätta kan du välja mer miljövänlig alaska pollock eller gösfiléer.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg ut de tinade fiskfiléerna. Salta lätt och vik dem på mitten.
  2. Skala räkorna, lägg skalen i en kastrull. Slå på 4 dl vatten och koka skalen kraftigt 5 min. Sila från och kasta skalen.
  3. Fräs margarin med curry i en kastrull. Rör ned riset och slå sedan på vatten. Koka riset.
  4. Lägg fisken i en låg vid panna och slå på räkspadet. Sjud sakta under lock tills filéerna är klara. Tag upp dem med hålslev och lägg dem på varmt fat. Håll dem varma.
  5. Sås: Fräs margarin och curry, pudra med mjöl och späd med räkspadet från koket samt grädden och buljongtärningen. Koka sakta 5-10 min. Slå såsen över fisken och garnera med räkor och dill.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.