Curry och fisk är bra smaker tillsammans. I stället för rödspätta kan du välja mer miljövänlig alaska pollock eller gösfiléer.
Instruktioner
- Lägg ut de tinade fiskfiléerna. Salta lätt och vik dem på mitten.
- Skala räkorna, lägg skalen i en kastrull. Slå på 4 dl vatten och koka skalen kraftigt 5 min. Sila från och kasta skalen.
- Fräs margarin med curry i en kastrull. Rör ned riset och slå sedan på vatten. Koka riset.
- Lägg fisken i en låg vid panna och slå på räkspadet. Sjud sakta under lock tills filéerna är klara. Tag upp dem med hålslev och lägg dem på varmt fat. Håll dem varma.
- Sås:
Fräs margarin och curry, pudra med mjöl och späd med räkspadet från koket samt grädden och buljongtärningen. Koka sakta 5-10 min. Slå såsen över fisken och garnera med räkor och dill.
Publicerat den
15 mars 2009
Liknande recept
Skriv kommentar