Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Currygryta med fläskkött

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En god gryta har vi fått recept på från Henrik. Den passar utmärkt på hösten och innehåller både kål och äpple. Grytan kryddas enkelt med indisk currypasta som är fyllig i smaken och har lite hetta. Bra att ta till när man har begränsat kryddförråd. Basmatiris, sallad och chutney passar bra till.

Ingredienser

Instruktioner

1. Putsa bort fett och hinnor från köttet. Skär köttet i strimlor. Strimla vitkål och lök. Fräs lök och vitkål i smör. Lägg över i en gryta. Bryn sedan köttet i smör i en stekpanna och salta. Lägg över grytan. 2. Blanda ner currypasta och buljongtärning. Tillsätt vatten, crème fraiche och låt koka på svag värme under lock 15-20 min. 3. Kärna ur och skär äpplena i bitar och blanda ner dem i grytan. Koka ytterligare ca 5 min. Smaka av och servera.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.