God och enkel gryta...Servera med kokt ris/jasminris i djupa tallrikar tillsammans med soja och ”shop sticks” God vegetarisk rätt om du utesluter grytbitarna. Godast dagen efter då smakerna "gift sig med varandra".
Instruktioner
- Skär grytbitarna i strimlor.
Skala och skär grönsakerna och potatisarna i bitar.
- Bryn grytbitarna lite i taget i en gjutjärnsgryta så att de får fin färg. Ta upp grytbitarna och bryn potatisen och grönsakerna.
- Lägg grytbitarna i grytan tillsammans med grönsakerna, rör om väl och låt allt fräsa ihop.
Krydda med caynnepeppar, curry, vitlökspulver, salt och svartpeppar.
Rör om väl.
- Häll i kokosmjölken. Häll i sojan. Rör om.
- Låt grytan koka sakta i 1½ timme eller till köttet känns mört. Potatisen reder av grytan så att den blir fyllig. Späd med vatten om du tycker att det blir för lite vätska. Smaka av, fyll på med kryddorna om så behövs.
Publicerat den
22 mars 2009
Liknande recept
Skriv kommentar