Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Currygryta med fläskkött och grönsaker

 
Currygryta med fläskkött och grönsaker Currygryta med fläskkött och grönsaker Currygryta med fläskkött och grönsaker Currygryta med fläskkött och grönsaker Currygryta med fläskkött och grönsaker
Skriv ut

God och enkel gryta...Servera med kokt ris/jasminris i djupa tallrikar tillsammans med soja och ”shop sticks” God vegetarisk rätt om du utesluter grytbitarna. Godast dagen efter då smakerna "gift sig med varandra".

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär grytbitarna i strimlor. Skala och skär grönsakerna och potatisarna i bitar.
  2. Bryn grytbitarna lite i taget i en gjutjärnsgryta så att de får fin färg. Ta upp grytbitarna och bryn potatisen och grönsakerna.
  3. Lägg grytbitarna i grytan tillsammans med grönsakerna, rör om väl och låt allt fräsa ihop. Krydda med caynnepeppar, curry, vitlökspulver, salt och svartpeppar. Rör om väl.
  4. Häll i kokosmjölken. Häll i sojan. Rör om.
  5. Låt grytan koka sakta i 1½ timme eller till köttet känns mört. Potatisen reder av grytan så att den blir fyllig. Späd med vatten om du tycker att det blir för lite vätska. Smaka av, fyll på med kryddorna om så behövs.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.