Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Currygryta med grönsaker

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Ytterligare en god maträtt från en gammal kokbok.

Ingredienser

Instruktioner

Skär köttet i lillfingertjocka strimlor. Skala och skiva lökarna. Skala morötter och selleri och skär i tärningar. Smält matfettet i en gryta, tillsätt curry och låt det fräsa upp ett ögonblick i fettet. Bryn köttet i currysmöret tillsammans med lök, morötter och selleri. Häll på buljongen, koka upp och låt rätten sjuda ca 30 minuter över svag värme. Skala, kärna ur och skär äpplena i tärningar och lägg ner dem i grytan. Låt rätten sjuda vidare i ca 10 minuter. Vispa ihop mjöl och grädde och red rätten med blandningen. Låt rätten koka i ytterligare några minuter. Smaka av med salt och servera genast.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.