Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Currykycklinggryta

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

En gryta som är snabb och enkel att tillaga. Passar utmärk till vardags då tiden är knapp men man vill ändå äta gott.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smöret i en kastrull. Hacka löken och ha i den i kastrullen. Pressa i vitlöken och låt det fräsa tills löken har mjuknat. Tillsätt sedan kryddorna och därefter tomatpurén.
  2. Skär kycklingfiléerna i små bitar och ha i dem i kastrullen. Låt kycklingen stekas klart och vattnet avdunsta innan grädden tillsätts. Låt grädden koka upp och ta sedan i buljongtärningen för att sedan låta det koka på svag värme i cirka 20 minuter. Därefter rörs crème fraichen i och låt grytan åter koka upp.
  3. Smaka av med salt och svartpeppar. Serveras gärna med ris eller pasta.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • eva_jonte 22 oktober 2014

    Jättegod gryta med mycket smak! Alla i familjen tyckte om grytan :-)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.