Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Currypilaff på räkor

 
  • Serverar: 4-5 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

En god risrätt med räkor och ananas. Vi brukar ta en ljus brödskiva med ost till också, smakar ännu bättre.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär ananasen i småbitar. Skala och hacka löken.
  2. Lägg 1 msk margarin i en kastrull och låt det fräsa upp. Lägg i den hackade löken och låt den fräsa på svag värme i 3-4 minuter.
  3. Slå i curryn, rör om, tillsätt tomatpurén och rör om.
  4. Slå i fiskbuljongen och 2 dl kaffegrädde. Låt sakta sjuda i 15 minuter. Se till att det inte kokar över. Smaka om du behöver mer salt än det som redan finns i buljongen. Peppra. Sila såsen och slå tillbaka den i kastrullen. Låt den koka upp igen.
  5. Vispa i en margarin-mjölblandning på 2 msk av varje, vispa även i citronsaften. Låt puttra 6-7 minuter.
  6. Nu lägger du i räkorna och ananasen. Slå i resetn av grädden eller så mycket att du får såsen lagom tjock. Låt kastrullen stå kvar på spisen någon minut så att räkor och ananas hinner bli genomvarma. Men inte för länge, då blir räkorna sega. Servera med ris.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.