Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Currypimpad buljongpotatis

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

En saftig och smakrik potatis med härligt knaprig yta. Passar både stekt eller grillat kött och fisk. En fullgod ersättare för all sorts pommes m.m.

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 200 grader. Skala och klyfta varje potatis i 4 klyftor, använd gärna stora potatisar av fast sort. Smörj en ugnsform, och sätt i potatisklyftorna med snittytan uppåt. Fräs smör och curry, och pensla sedan alla snittytor på potatisen. Sätt in på den nedersta falsen i ugnen medan du kokar upp vattnet och löser buljongtärningen i det. Öppna ugnen och häll den kokande buljongen i formen. Potatisen kommer nästan att simma i buljongen och det ska den göra. Låt stå i ugnen till all buljong kokat bort, ca 45 minuter – 1 timme.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • walterego 9 april 2012

    Riktigt, riktigt gott! Rekommenderas varmt (även att den kan avnjutas kall) :-

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.