Har man orientaliska kryddor på potatisen, så blir det här en ren delikatess!
Instruktioner
- Skrubba potatisen väl och koka den ca 20 min.
Skala gurkan ioch riven en grovt. Vispa yoghurten krämig och smaka av med salt, peppar och färskpressad citron. Rör ner den rivna gurkan i yoghurten, täck över och ställ in i kylen.
- Häll av kokvattnet från potatisen och låt den svalna 1 tim.
Ta av korianderbladen från kvistarna och hacka bladen fint. Skala potatisen och skär den i 2 cm stora tärningar.
- Hetta upp oljan i en stor teflonstekpanna och tillsätt kardemumma, spiskummin¨och kanel. Lägg i den tärnade potatisen och stek ca 5 min uner omrörning. Krydda med salt, curry och chiliflingor och stek ytterligare 5 min.
- Strö hackad koriander och spiskumminfrön över potatisen. Servera potatisen varm tillsammans med den kalla gurkyoghurten.
Publicerat den
8 november 2010
Liknande recept
Skriv kommentar