Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Currypotatis med gurkyoghurt

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Har man orientaliska kryddor på potatisen, så blir det här en ren delikatess!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skrubba potatisen väl och koka den ca 20 min. Skala gurkan ioch riven en grovt. Vispa yoghurten krämig och smaka av med salt, peppar och färskpressad citron. Rör ner den rivna gurkan i yoghurten, täck över och ställ in i kylen.
  2. Häll av kokvattnet från potatisen och låt den svalna 1 tim. Ta av korianderbladen från kvistarna och hacka bladen fint. Skala potatisen och skär den i 2 cm stora tärningar.
  3. Hetta upp oljan i en stor teflonstekpanna och tillsätt kardemumma, spiskummin¨och kanel. Lägg i den tärnade potatisen och stek ca 5 min uner omrörning. Krydda med salt, curry och chiliflingor och stek ytterligare 5 min.
  4. Strö hackad koriander och spiskumminfrön över potatisen. Servera potatisen varm tillsammans med den kalla gurkyoghurten.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.