Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Curryris med rökt lax och ägg

(1 kommentar)  
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

Curryris med rökt lax och ägg. Smakrikt och lättlagat.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och tärna löken. Fräs den i lite matfett tillsammans med ris och curry i en kastrull några minuter. Tillsätt vatten och salt. Låt det småkoka under lock ca 20 minuter.
  2. Gör under tiden såsen. Rör samman minifraiche med curry och spiskummin. Kärna ur äpplet och hacka det fint. Rör ner det i såsen. Smaka av med salt och peppar.
  3. Häll upp riset. Skala ägget. Dela lax och ägg i mindre bitar. Lägg det över det nykokta riset. Strö över hackad gräslök. Bjud riset tillsammans med såsen.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • matilda1997 5 januari 2010

    Vilken sorts lax ska det vara, varmrökt eller kallrökt? MVH Irene

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.