Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Currysås till lax

 
  • Serverar: 5 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

Kall sås till rökt lax.

Ingredienser

Instruktioner

Tänk på att alla ingredienser bör ha samma temperatur, annars kan majonnäsen skära sig. Fräs lök och curry i en panna i lite olja låt svalna Rör ner gulorna i en bunke. Tillsätt oljan, först droppvis, sedan i en fin stråle under ständig vispning, så att majonnäs blir tjock och krämig som en majonnäs. Viktigt att inte vispa för hårt, då vispar man sönder äggen. Vispa i crème fraiche och curryröran smaka av med vinäger, salt och peppar. Det går snabbt och lätt om man använder elvisp eller matberedare.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.