Syran från yoghurten i risotton bryter fint av mot curryns hetta.
Instruktioner
- Koka riset enligt anvisningen på paketet. Låt svalna 10-15 min.
- Sätt ugnen på 150 grader. Blanda curry, paprikapulver, salt, svartpeppar och råsocker.
- Gnid in fläskkotletterna med kryddorna. Hetta upp en stekpanna och bryn köttet i smöret.
- Lägg köttet på en plåt och låt eftersteka mitt i ugnen 8-10 min tills det är genomstekt.
- Häll vattnet i stekpannan och låt koka ihop tills det blir simmigt.
- Rör ihop yoghurt, honung och salt. Blanda det försiktigt med riset.
- Lägg up fläskkotletterna på tallrikar och fördela risotton ovanpå eller vid sidan om. . Avsluta med att hälla på lite steksky och toppa kotletterna med rucola.
- Ca 433 kcal/potion varav ca 9 g fett, 58 g kolhydrater, 28 g protein.
Publicerat den
4 augusti 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Super god rätt. "Risotton" blev klart över förväntan. Jättegott. Jag stekte dock köttet i stekpanna med vatten och fick där min sky som jag dessutom smaksatte med lite mera av kryddorna. Jätte gott.