Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Dadel- och nötkaka utan mjöl och socker

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

En underbart god kaka utan vanligt mjöl och socker.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Mosa de färska dadlarna i en kastrull. Tillsätt 3 msk vatten och låt skjuda tills dadlarna pureats. Tillsätt grädden och skjud återigen tills vätskan avdunstat och konsistensen är som en puré.
  2. Smält smöret. Vispa ägget med elvisp. Finhacka val- och pecannötter (30 gram totalt) och blanda med resterande torra ingredienser. Rör ner smöret och därefter ägget. Lägg hälften av smeten i en liten springform som är 12 cm. Fördela dadelpuren över och sedan resten av smeten. Grädda mitt i ugnen i 175 grader i ca 15-17 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.