Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Dadelkaka

 
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

En spännande och god kaka utan mjöl och med bara lite socker. Dadlarna ger mycket sötma. Servera den gärna med vispad grädde.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Kärna ur dadlarna och skär dem i mindre bitar. Lägg dadlarna i en kastrull tillsammans med vattnet. Låt det koka i ca 3 minuter och rör ihop till ett "mos". Ta kastrullen från plattan och lägg i den hackade chokladen. Rör så att chokladen smälter i det varma moset. Rör i kanelen och låt moset svalna.
  3. Dela äggen i gulor och vitor. Vispa äggulorna med sockret till en luftig smet. Vispa äggvitorna till ett styvt skum i en annan skål. Vänd ihop äggulesmeten med dadelmoset. Vänd ner de grovt hackade hasselnötterna. Vänd försiktigt ner äggvitan, lite i taget, i smeten.
  4. Bred ut smeten i en smord springform, 20 cm i diameter, med ett tillklippt bakplåtspapper i botten. Grädda kakan mitt i ugnen i 25-30 minuter. Låt den svalna i formen.
  5. Topping: Smält chokladen tillsammans med smör och grädde i en skål över vattenbad. Rör ihop det till en slät glasyr.
  6. Ta ut kakan ur formen och toppa den med glasyren.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.