En spännande och god kaka utan mjöl och med bara lite socker. Dadlarna ger mycket sötma. Servera den gärna med vispad grädde.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Kärna ur dadlarna och skär dem i mindre bitar. Lägg dadlarna i en kastrull tillsammans med vattnet. Låt det koka i ca 3 minuter och rör ihop till ett "mos". Ta kastrullen från plattan och lägg i den hackade chokladen. Rör så att chokladen smälter i det varma moset. Rör i kanelen och låt moset svalna.
- Dela äggen i gulor och vitor. Vispa äggulorna med sockret till en luftig smet. Vispa äggvitorna till ett styvt skum i en annan skål. Vänd ihop äggulesmeten med dadelmoset. Vänd ner de grovt hackade hasselnötterna. Vänd försiktigt ner äggvitan, lite i taget, i smeten.
- Bred ut smeten i en smord springform, 20 cm i diameter, med ett tillklippt bakplåtspapper i botten. Grädda kakan mitt i ugnen i 25-30 minuter. Låt den svalna i formen.
- Topping:
Smält chokladen tillsammans med smör och grädde i en skål över vattenbad. Rör ihop det till en slät glasyr.
- Ta ut kakan ur formen och toppa den med glasyren.
Publicerat den
21 november 2014
Liknande recept
Skriv kommentar