Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Dadelkaka

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 15-20 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Den här kakan är så lätt att göra och smakar så underbar att folk undrar vad jag har satt i den!

Ingredienser

Instruktioner

Koka dadlarna mjuka på svag värme. Tillsätt sockret. Låt svalna lite och rör ner smöret. Tillsätt därefter resten av ingredienserna. Rör om med trägaffel eller vanlig handvisp. Häll blandningen i en smord och bröad 2 - 2,5 liters form. Grädda i 175° C, i nedre delen av ugnen, ca. 1 timme.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • samira81 22 december 2010

    God, saftig, kaka. Jag gjorde även "butterscotch sauce" som passade perfekt att ringla över.

  • fiskensvea 22 december 2010

    Ååå, intressant! =) Roligt att du tyckte om kakan, den är faktiskt delikat!

  • up1 27 december 2013

    Ett bra recept, kommer nog att göra mera dadelkakor!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.