En himmelsk kaka med valfria två toppingar! Kakan görs inte i ugnen.
Glutenfri och laktosfri.
Kakan är absolut godast när den är halvfrusen eller kylskåpskall. Man kan strunta i toppingen och göra kakan som chokladbollar och rulla dem i kokosflingor!
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Lägg sötmandel på en plåt och rosta mitt i ugnen i 10-12 minuter. Låt svalna och grovhacka sedan mandeln.
- Kärna ur dadlarna och lägg dem i en bunke. Tillsätt mandel, kokosflingor, kakao, vaniljpulver, flingsalt och kaffe. Blanda med en gaffel till en jämn och krämig smet. Tryck ut blandningen i en stor form, alternativt två små formar.
- Topping:
Bred valfri topping, antingen smält choklad eller ricottaost över kakan och ställ den kallt. Den kan gärna stå i frysen någon timme före servering. Ta fram kakan och strö på valnötter och flingsalt över chokladen, eller valnötter, honung och kanel över ricottan.
Publicerat den
20 februari 2016
Liknande recept
Skriv kommentar