- Serverar: 4 portioner
- Tid: 45 minuter
Skriv ut
Detta är en underbar lite sötare lammfärs, som tilltalar alla matälskare
Instruktioner
- Blanda ströbrödet med mjölk. Låt stå och dra 10 minuter.
- Snitta dadlarna på längden och peta ut kärnorna.
Stöt timjan och rosmarin lätt i mortel.
- Arbeta samman alla ingredienser till färsen med smulblandningen. Pressa ner vitlöksklyftorna. Arbeta smeten ordentligt så att den blir smidig, annars kommer den att spricka när du steker dadlarna.
- Tvätta händerna, torka och olja in dem lätt.
Dela upp smeten i tolv klickar. Rulla till bollar, platta ut tunt och lägg en dadel på varje rundel. Vik rundlarna runt dadeln och foga samman noga.
- Värm ugnen till 150°C.
- Hetta upp smör i en panna tills det tystnar och blivit ljusbrunt. Lägg ner de färserade dadlarna och bryn försiktigt runt om.
Lägg upp på ett ugnsfast fat och låt dadlarna bli färdiga i ugnen 8–12 minuter.
Servera gärna med stekt ris eller pasta och enkel tomatsallad
Publicerat den
13 september 2009
Liknande recept
Skriv kommentar