Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Dadlar i kryddig lammfärs

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Detta är en underbar lite sötare lammfärs, som tilltalar alla matälskare

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda ströbrödet med mjölk. Låt stå och dra 10 minuter.
  2. Snitta dadlarna på längden och peta ut kärnorna. Stöt timjan och rosmarin lätt i mortel.
  3. Arbeta samman alla ingredienser till färsen med smulblandningen. Pressa ner vitlöksklyftorna. Arbeta smeten ordentligt så att den blir smidig, annars kommer den att spricka när du steker dadlarna.
  4. Tvätta händerna, torka och olja in dem lätt. Dela upp smeten i tolv klickar. Rulla till bollar, platta ut tunt och lägg en dadel på varje rundel. Vik rundlarna runt dadeln och foga samman noga.
  5. Värm ugnen till 150°C.
  6. Hetta upp smör i en panna tills det tystnar och blivit ljusbrunt. Lägg ner de färserade dadlarna och bryn försiktigt runt om. Lägg upp på ett ugnsfast fat och låt dadlarna bli färdiga i ugnen 8–12 minuter. Servera gärna med stekt ris eller pasta och enkel tomatsallad

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.