Svenska Vaniljdrömmar, ur Sju sorters kakor/ICA, som fått en liten sydlänsk touche av citron och kanel a la España. De blir välldigt spröda och smölter i munnen.
Instruktioner
- Rör ihop smör, socker, vanilj, kanel, rivet citronskal så det blir vitt. Ha i oljan eftersom, rör kraftigt under tiden. Vänd i mjölet blandat/siktat med hjorthornsaltet, och blanda till en deg.
- Dela degen och rulla i längder.
Dela längderna i 50 eller 100 bitar och lägg dessa i pappersformar. (Behöver inte rullas till kulor om du gjort degrullar och skurit dem i lagom bitar.)
Kläm till degbiten med en gaffel och tryck lätt ner en skållad mandel därpå.
- Grädda i 18-20 minuter i 150 graders ugn, med ventilen stängd och glänta INTE på ugnsluckan under gräddningen. De skall ha en lätt gyllengul färg, då är de godast.
- Mycket sköra sedan de svalnat! Förvara i täta burkar i frysen, papper mellan lagren.
Publicerat den
6 januari 2009
Liknande recept
Skriv kommentar