- Serverar: 4 portioner
- Tid: 1 timme 20 minuter
Skriv ut
Jättegod gryta med lagom hetta.
Instruktioner
- Skiva köttet i 1,5 cm skivor eller skär det i 3 cm fyrkanter.
- Mixa chili, schalottenlök, vitlök, ingefära och räkpasta i en mixer till en jämn pasta. Tillsätt ev. lite av oljan om det behövs.
- Hetta upp en wok eller en tjockbottnad gryta.
Häll i oljan och fräs den mixad kryddpastan i ca. 4 minuter. Lägg i köttet och bryn på medelvärme tills det har fått färg, ca. 5 minuter.
- Häll på soja, 3,5 dl vatten och färskpressad lime.
Sjud upp, lägg på locket och låt sjuda på låg värme, rör om då och då, tills köttet är mört och såsen har tjocknat, ca. 50 minuter.Smaka av med salt.
- Servera med ris.
Publicerat den
23 juni 2008
Liknande recept
Skriv kommentar