Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Daging Babi Masak Kecap (Het gryta från Bali)

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme 20 minuter
Skriv ut

Jättegod gryta med lagom hetta.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skiva köttet i 1,5 cm skivor eller skär det i 3 cm fyrkanter.
  2. Mixa chili, schalottenlök, vitlök, ingefära och räkpasta i en mixer till en jämn pasta. Tillsätt ev. lite av oljan om det behövs.
  3. Hetta upp en wok eller en tjockbottnad gryta. Häll i oljan och fräs den mixad kryddpastan i ca. 4 minuter. Lägg i köttet och bryn på medelvärme tills det har fått färg, ca. 5 minuter.
  4. Häll på soja, 3,5 dl vatten och färskpressad lime. Sjud upp, lägg på locket och låt sjuda på låg värme, rör om då och då, tills köttet är mört och såsen har tjocknat, ca. 50 minuter.Smaka av med salt.
  5. Servera med ris.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.