Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Dahl Linsgryta från Sri Lanka

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 3-5 portioner
Skriv ut

Jättegod "curry" som äts tillsammans med ris och köttgryta eller som frukost tillsammans med bröd. Om man inte får tag på curryleaves går det bra med limeblad eller lagerblad, men smaken blir något annorlunda.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Häll linserna och vatten i en kastrull. Tillsätt gurkmeja. Klyfta löken och tomaten, hacka vitlöken grovt. Tillsätt detta i grytan tillsammans med curryleaves och eventuellt chilliefrukten.
  2. Koka tills linserna är mjuka. Se upp så att det inte kokar torrt. Då får man tillsätta lite mer vatten. Tillsätt sedan cocosmjölken och salta efter smak.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • anuradha 7 februari 2011

    Åh jag älskar dahl! Underbart med en köttcurry och ris! får mig att längta tillbaka till Sri Lanka

  • Smedjegard 20 mars 2011

    Jag gillar Dahl och har tidigare bara ätit det på indiska restauranger. Jag tog det här receptet eftersom jag tyckte det var enklast och därför mest liknade ett ursprungs-recept. Då jag endast hade lagerblad hemma så la jag till ca en halv tesked curry. Jag la även till två teskedar socker och en liten tesked chorud( Thailändsk smakförstärkare). Dessutom så dubblade jag mängden chili och vitlök. Det blev väldigt gott! Jag märkte dock att det är lätt att ta för mycket vatten när man är rädd för att torr-koka. Då blir det för mycket vätska kvar när man har haft i cocos-mjölken. Det ska vara näst intill torr-kokat när man har i den.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.