Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Daim cheescake

(1 kommentar)  
  • Serverar: 10-15 portioner
Skriv ut

Daim cheescake? Låter spännande och gott. Ska aboslut prova detta vid tillfälle.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Klä botten av en form med löstagbar kant, cirka 22 cm i diameter, med bakplåtspapper. Stöt kakorna ganska fint i en mortel eller mixa dem i en matberedare. Smält smöret, rör ner det i kaksmulorna och blanda till en smulig massa. Tryck ut smulorna i formens botten och ordentligt upp på kanterna. Låt stå kallt en stund.
  2. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten. Rör cream cheesen smidig och blanda ner Kesellan. Använd elvisp om cream cheesen känns hård. Vispa grädden luftig tillsammans med florsocker och vaniljsocker.
  3. Hetta upp mjölken i en skål i mikron eller i en liten kastrull på spisen. Ta mjölken från värmen, låt vattnet rinna av från gelatinet och låt gelatinbladen smälta helt i mjölken. Rör ner mjölkblandningen i cream cheesen. Vänd ner grädden och blanda till en jämn smet.
  4. Strö lite daimkulor i botten av pajskalet och lägg på ett lager av smeten. Strö ordentligt med daimkulor på smeten, men spar lite till dekoration. Häll resten av smeten i skalet och jämna till toppen. Låt stå kallt och stelna i minst fyra timmar, helst över natten. Lossa försiktigt tårtan från formen och dekorera med daimkulor.
  5. Visst blir du sugen?

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • VixenMaria 7 juli 2011

    Ååååh, denna cheesecake är bara sååå god! Inte mäktig heller tycker jag. :-)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.