Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Daim och nougatrutor

 
  • Serverar: 30 portioner
Skriv ut

Gottegrisarnas favoritkaka!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa ägg och socker riktigt pösigt.
  2. Smält smöret och låt det svalna helt.
  3. Blanda samman de torra ingredienserna och häll i dem växelvis med det smälta smöret. Rör till en jämn smet.
  4. Smörj och brö en långpanna, 30 x 40 cm, och häll i smeten. Grädda i 175 grader i 20 minuter mitt i ugnen. Kakan skall fortfarande vara lite kladdig inuti.
  5. Hyvla nougaten över kakan medan den ännu är varm. Fördela den smälta nougaten över kakan. Hacka daimen och strö den över den varma kakan.
  6. Låt kakan svalna något i långpannan, skär den sedan i 30 rutor. Ät och njut! Mums!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.