Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Daimcheesecake

(1 kommentar)  
Skriv ut

En härligt luftig cheesecake späckad med krispiga daimkulor. Perfekt för alla godisälskare.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Klä botten av en form med löstagbar kant, ca 22 cm i diameter med bakplåtspapper. Stöt kakorna ganska fint i en mortel eller mixa dem i en matberedare. Smält smöret, rör ner det i kaksmulorna och blanda till en smulig massa. Tryck ut smulorna i formen och ordentligt upp på kanterna. Låt stå kallt en stund.
  2. Lägg gelatin bladen i blöt i kallt vatten. Rör cream cheesen smidig och blanda ner kesellan. Använd elvisp om cream cheesen känns hård. Vispa grädden luftig tillsammans med florsocker och vaniljsocker. Hetta upp mjölken i en skål i mikron eller i en liten kastrull på spisen. Ta mjölken från värmen, låt vattnet rinna av från gelatinet och låt gelatinbladen smälta helt i mjölken. Rör ner mjölkblandningen i cream cheesen. Vänd ner grädden och blanda till en jämn smet.
  3. Strö lite daimkulor i botten av pajskalet och lägg på ett lager av smeten. Strö ordentligt med daimkulor på smeten, men spar lite till dekoration. Häll resten av smeten i skalet och jämna till toppen. Låt stå kallt och stelna i minst fyra timmar, helst över natten. Lossa försiktigt tårtan från formen och dekorera med daimkulor.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • VixenMaria 14 maj 2012

    Mycket god! Jag ska baka den ikväll... :-P

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.