- Serverar: 6 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Detta recept bjöd min syrra på då jag besökte henne i sommras (danmark)
Receptet är från kogebogen.dk
Instruktioner
- Botten:
Vispa äggvitorna nästan styva, häll sockret i. Vispa det hela styvt, häll sedan i finhackad mandel.
Häll marängmassan i en smord mjöltäckt formmed löstagbar kant (springform). Baka den i 175 grader i 30 min. Ta ut formen låt den kylas av (helt kall) innan glassen lägges på.
- Fyllningen (glassen):
Vispa äggulorna sockret lätt och luftigt. . Vispa grädden, vänd ner den i äggmassan tillsamman med grovhackad dajm.
- Lägg glassmassan på marängbotten, täck över den. Sätt den i frysen minst 4 timmar.
Låt glassen stå 20 min i rumstemperatur innan den serveras.
Publicerat den
16 november 2008
Liknande recept
Skriv kommentar