Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Daimis (dajmglass)

 
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Detta recept bjöd min syrra på då jag besökte henne i sommras (danmark) Receptet är från kogebogen.dk

Ingredienser

Instruktioner

  1. Botten: Vispa äggvitorna nästan styva, häll sockret i. Vispa det hela styvt, häll sedan i finhackad mandel. Häll marängmassan i en smord mjöltäckt formmed löstagbar kant (springform). Baka den i 175 grader i 30 min. Ta ut formen låt den kylas av (helt kall) innan glassen lägges på.
  2. Fyllningen (glassen): Vispa äggulorna sockret lätt och luftigt. . Vispa grädden, vänd ner den i äggmassan tillsamman med grovhackad dajm.
  3. Lägg glassmassan på marängbotten, täck över den. Sätt den i frysen minst 4 timmar. Låt glassen stå 20 min i rumstemperatur innan den serveras.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.