Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Daimkakor med sötmandel

 
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

Dessa godisliknande favoritkakor fullständigt smälter i munnen. Muscovadosockret med sin härliga ton av mjölkkola gör kakan len och fin i smaken.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Rör ihop smör, mandel, strösocker, muscovadosocker, salt, mjöl, bakpulver och daimbitar. Blanda till sist i ägget.
  2. Arbeta ihop allt till en deg och forma den sedan till en rulle, ca 8 cm i diameter. Vira in degen i plastfolie och låt den vila i kylen ca 15 minuter.
  3. Skär rullen i 20 skivor, ca 1 cm breda. Lägg degskivorna på en bakpappersklädd plåt.
  4. Grädda kakorna 8-10 minuter eller tills de blivit ljusbruna i kanterna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.