- Serverar: 20 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
Passar att ha vid en försäljning vid hemma matcher
Instruktioner
- Ägg och socker vispas poröst. Tillsätt sedan resten av ingredienserna. Häll smeten i en långpanna som är klädd med bakplåts papper. Grädda mitt i ugnen i 175 grader i ca 30 min. Nagga kakan lite med en gaffel när du tagit ut den ur ugnen.
- Smörkrämen: Börja inte tillaga den innan botten har svalnat
Blanda alla ingredienserna ( förutom dajmen) i en tjockbottnad kastrull. Sjud smeten tills den blivit lite tjock och något mörkare i färgen. Bred smörkrämen på bottnen medan krämen är varm. Strö över dajmen som du finhackat. Skär kakan i bitar när den har svalnat
Publicerat den
6 november 2007
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Äntligen har jag hittat det recept jag så länge letat efter. Tack!
Självklart får det fem stjärnor!
supergod kaka! men tror jag skar den för tidigt, innan den hunnit stelna! men god som attans var den iaf :-)
Himla god! Den ska jag göra fler gånger! :-)
jättegod men söt ,han jag hushållar åt gillade den mycket , stora bitar till kaffet
Gav min syster ditt recept då hon skulle ha med sig fika till jobbet - de gillade det MYCKET! :) Tack för receptet!
Var väldigt gott :)
Jättegott tycker hela familjen. Tur att det blir en långpanna full av, annars skulle de ta slut på några timmar. Fick receptet av min syster 2009 efter att hon bjöd oss på dem och har bakat dem sedan dess. MYCKET uppskattad av hela släkten.
Så kul att ni gillar den!....den är riktigt uppskattad här hemma också....en riktig godiskaka! //TIna
Ett tips: Daimen brukar hoppa runt i hela köket när jag hackar den, så istället brukar jag ta kylskåpskall daim, lägga dem brevid varandra öoppnade i en kökshandduk och försiktigt hamra på dem med en hammare. Min cementtrappa är det perfekta underlaget. Man får klämma på daimen för att veta om det är lagom små bitar.
Hittade ditt recept när jag letade efter mjuka kakor idag. Låter jättegoda och ska testa dom men ska det verkligen vara 6 dl socker? Tycker det låter mycket. Mvh