Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Daimrutor

(11 kommentarer)  
Daimrutor Daimrutor
  • Serverar: 20 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Passar att ha vid en försäljning vid hemma matcher

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ägg och socker vispas poröst. Tillsätt sedan resten av ingredienserna. Häll smeten i en långpanna som är klädd med bakplåts papper. Grädda mitt i ugnen i 175 grader i ca 30 min. Nagga kakan lite med en gaffel när du tagit ut den ur ugnen.
  2. Smörkrämen: Börja inte tillaga den innan botten har svalnat Blanda alla ingredienserna ( förutom dajmen) i en tjockbottnad kastrull. Sjud smeten tills den blivit lite tjock och något mörkare i färgen. Bred smörkrämen på bottnen medan krämen är varm. Strö över dajmen som du finhackat. Skär kakan i bitar när den har svalnat

Liknande recept

Kommentarer (11)

  • sajoh69 11 mars 2008

    Äntligen har jag hittat det recept jag så länge letat efter. Tack!

  • sajoh69 23 mars 2008

    Självklart får det fem stjärnor!

  • eva_jonte 20 maj 2008

    supergod kaka! men tror jag skar den för tidigt, innan den hunnit stelna! men god som attans var den iaf :-)

  • carek74 2 oktober 2008

    Himla god! Den ska jag göra fler gånger! :-)

  • Miltons7a 1 maj 2009

    jättegod men söt ,han jag hushållar åt gillade den mycket , stora bitar till kaffet

  • malin_olsson50 8 januari 2010

    Gav min syster ditt recept då hon skulle ha med sig fika till jobbet - de gillade det MYCKET! :) Tack för receptet!

  • Amiie88 11 september 2012

    Var väldigt gott :)

  • DoctorWho 30 maj 2013

    Jättegott tycker hela familjen. Tur att det blir en långpanna full av, annars skulle de ta slut på några timmar. Fick receptet av min syster 2009 efter att hon bjöd oss på dem och har bakat dem sedan dess. MYCKET uppskattad av hela släkten.

  • Tinaz66 31 maj 2013

    Så kul att ni gillar den!....den är riktigt uppskattad här hemma också....en riktig godiskaka! //TIna

  • DoctorWho 1 juni 2013

    Ett tips: Daimen brukar hoppa runt i hela köket när jag hackar den, så istället brukar jag ta kylskåpskall daim, lägga dem brevid varandra öoppnade i en kökshandduk och försiktigt hamra på dem med en hammare. Min cementtrappa är det perfekta underlaget. Man får klämma på daimen för att veta om det är lagom små bitar.

  • beca 10 juni 2013

    Hittade ditt recept när jag letade efter mjuka kakor idag. Låter jättegoda och ska testa dom men ska det verkligen vara 6 dl socker? Tycker det låter mycket. Mvh

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.