Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Daimrutor

(1 kommentar)  
  • Serverar: 20 portioner
  • Tid: 25 minuter
Skriv ut

Fick receptet av min dotter som tyckte att det lät gott. Receptet har hittats i Vecko Revyn för något år sedan. Den är fantastiskt god och enkel att göra. Snarlik moccarutorna som görs med glädje.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjölet med bakpulvret och kakaon och rör ner i smeten. Koka upp vatten och smör så smöret smälter. Rör ner det i smeten. Hacka daimchokladen i mindre bitar och lägg i smeten.
  2. Smöra och bröda en ugnsplåt och häll i smeten i den.
  3. Grädda i mitten av ugnen på 200 grader C i ca 25 minuter. Låt svalna.
  4. Glasyren: Hetta upp florsocker, smör, kaffe, vaniljsocker och kakao och rör till en jämn smet. Bred glasyren över kakan när kakan svalnat.
  5. Hacka daimchokladen i mindre bitar och strö krosset över glasyren när glasyren svalnat.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • saranghe 12 mars 2011

    Dom ser så goda ut ^^ ska baka dom med en gång :D

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.