Marabou daimchoklad och en saftig sockerkaka. Kan knappast bli enklare.
Instruktioner
- Smörj och bröa en valfri sockerkaksform. Den måste rymma minst 1 ½ l.
- Värm ugnen till 175º.
- Smält smöret och tillsätt mjölken. Vispa ägg och socker riktigt fluffigt.. Blanda vetemjöl och bakpulver, sikta ner det i äggvispet.
- Tillsätt smör och mjölk. Vänd ihop till slät smet, vispa inte. Avsluta med att vända ner chokladen.
- Grädda i nedre delen av ugnen i 25 - 30 minuter. Kolla med sticka, den ska vara torr. Låt svalna.
- Koka upp grädden, ta av från värmen och smält chokladen däri, rör om då och då under tiden. Låt svalna till bredbar konsistens.
- Bred glasyren över den kalla kakan. Förvara svalt så glasyren stelnar.
Publicerat den
4 mars 2011
Skriv kommentar