Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Daiquiri

 
  • Serverar: 1 portioner
  • Tid: 2 minuter
Skriv ut

Jag är ett stort fan av denna s k "vanliga" Daiquirin och inte den frysta varianten med jordgubbssmak som serveras på många krogar numera. Daiquiri är en utmärkt pre-dinner cocktail och fungerar även att serveras som välkomstdrink till gäster. En cocktail är dock väldigt spritstark så en svagare long drink kan behövas som alternativ vid välkomstsammanhang. Som alltid när det gäller drinkar kan det vara bra att ha vissa redskap hemma för att förenkla arbetet. En shaker, måttglas, tesil, muddlare och en iskross kommer man ganska långt med. Se till att ha frysen fylld med isbitar! Sockerlag tillverkar du enkelt genom att koka upp lika delar socker och vatten. Tappa på flaska och spara i kylen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Måtta upp de olika ingredienserna och häll i en shaker. Fyll shakern med is i mån av tillgång, men ju mer is desto bättre. Skaka kraftigt i 10-15 sekunder. Sila upp i ett kylt cocktailglas, garnera ev. med en limeskiva. Njut!
  2. Originalreceptet är skrivet i bråkdelar med 8/11 ljus rom, 2/11 limejuice och 1/11 sockerlag men är för enkelhetens skull konverterat till centiliter baserat på 6 cl alkohol.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.