Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Dajmaren

(1 kommentar)  
  • Serverar: 7-8 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Kakan som prövar din karaktär. Denna skall nämligen stå några timmar eller helst till dagen efter.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda alla ingredienser förutom chokladen. Vispa inte. Häll smeten i en lite mindre springform än den "normal" stora. Tryck i chokladbitar. Grädda i 175 grader i 23 minuter i nedre delen av ugnen. Kakan är lös och " rinnig" när man tar ut den, det ska vara så. Låt den stå kallt några timmar eller helst tills dagen efter, då är den perfekt.
  2. Har du inte en mindre springform så rekommenderar jag att göra en och en halv sats av kakan och grädda enligt receptet. Njut den med en klick grädde.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • grill 14 juni 2009

    Den var jätte god. Kommer att göra den många gånger. Tack för receptet...Full pott från mig...

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.