Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Dajmbakelser

(2 kommentarer)  
Dajmbakelser
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Kaka eller konfekt? vansinnigt gott är det i alla fall

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält 100 g choklad. Ställ dubbla muffinsformar av papper på en bakplåt. Pensla chokladen i formarna, ända upp till kanten. Låt formarna stå i kylen tills chokladen stelnar, ca 15 min. Pensla ett nytt lager choklad ännu en gång, stelna i kylen ca 15 min. Dra sedan försiktigt bort pappersformarna.
  2. Fyllningen: Smält chokladen tillsammans med matfettet. Låt blandningen svalna. Dela ägget, spara äggvitan. Rör ihop äggulan med florsockret. Blanda ner detta i chokladen. Vispa grädde och ägvita var för sig till fast skum. Hacka dajmchokladen. Rör ner dajmhacket i chokladsmeten. Vänd försiktigt ner grädden och därefter äggvitan i smeten. Rör endast tills allt är blandat så inte smeten skär sig.
  3. Fyll en spritspåse med fyllningen. Spritsa den i chokladformarna. Garnera med physalis och skivor av kiwifrukt. Förvara svalt till servering

Kommentarer (2)

  • anluk 19 januari 2008

    Supergott. Hela familjen (2 vuxna 2 barn) var saliga. Katten satt och tiggde men fick inget eftersom choklad är farligt för katter. Garanterat återkommande dessert hos oss.!!!!!!!!

  • vanillalover 16 november 2008

    Fantastiskt gott!! /Marie

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.