Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Dajmbiskvier

(9 kommentarer)  
Dajmbiskvier Dajmbiskvier Dajmbiskvier
Skriv ut

Mycket god biskvi med dajm. Inte alls besvärliga att göra, tar bara lite tid men värda all tid i världen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 200º.
  2. Skålla och mal sötmandeln. Blanda den malda mandeln med florsockret.
  3. Vispa precis bara sönder äggvitorna i en annan bunke, med en handvisp. Rör ner äggvitan i mandel blandningen. Rör ihop väl.
  4. Klicka ut ca 20 kakor på ett bakplåtspapper, det ryms för dom flyter inte ut så mycket. Sedan blöter jag ett finger i vatten och snyggar till kakorna, se bild.
  5. Grädda i mitten av ugnen i ca 10-13 minuter. Låt kakorna kallna ordentligt.
  6. Gör under tiden smörkrämen. Rör ihop smöret med florsocker och kakao. Rör sedan ner äggulorna, blanda väl.
  7. Krossa halva påsen dajm i en mortel, rör ner dajmkrosset i smörkrämen.
  8. Fördela smörkrämen över kakorna. Ta resterande hela dajmkulor och tryck fast i smörkrämen, se bild.
  9. Doppa biskvierna i den smälta blockchokladen. Låt chokladen stelna. Kakorna går att frysa och är godast att äta lite halv frysta.
  10. Tips! Jag använder inte en mandelkvarn, utan jag kör mandeln i matberedaren, går jättebra.

Kommentarer (9)

  • grill 2 november 2008

    Jag gjorde kakorna i dag, men jag använde botten som när jag gör mina päronbiskvier. Dessa kakor var goda. Gott med daimkross i...

  • anluk 25 december 2008

    Jättegoda. Själv fuskade jag och hade botten med bara mandelmassa och äggvita. Blev kanon. Lite pyssel men inte alls svåra att göra! Kommer garanterat att göras igen.

  • Starlight-78 28 december 2008

    De här var riktigt goda, mums!

  • nystessan 27 januari 2009

    Håller med tidigare talare, mycket goda!! Nog för att de tar lite tid att göra när det ska svalna och stela och så vidare, men det är klart värt det!

  • Mehukatti 16 maj 2009

    Små delikatesser, en 5:a från mej.

  • Maithai 22 november 2009

    Helt underbara! En självklar femma!!! Kakor som jag definitivt kommer att göra flera gånger igen. Hittade förresten inga damjkulor i min mataffär här hemma så jag använde vanliga dubbeldajm (hackade i småbitar) och det funkade det med. Tack för ett superrecept!

  • maadalen 26 augusti 2010

    Ljuvligt goda biskvier som jag nu gjort för fjärde gången. Som sagt, de tar lite tid men det är de helt klart värda =) men så känns och ser de lite lyxigare ut också - mums!

  • RedFlower 19 maj 2011

    Riktigt goda 5/5 finns inte mer att säga!!! :D

  • emeliewahlin 29 mars 2013

    Jättegoda. Irriterar mig bara på hur daim är stavat. Med j o inte i :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.