Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Dajmcheesecake

 
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

... Smaka på ordet "dajmcheesecake", säg det sakta ... och smaka sedan på tårtan Dajmcheesecake!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Klä botten av en form med löstagbar kant, cirka 22 cm i diameter, med bakplåtspapper. Stöt kakorna ganska fint i en mortel eller mixa dem i en matberedare. Smält smöret, rör ner det i kaksmulorna och blanda till en smulig massa. Tryck ut smulorna i formens botten och ordentligt upp på kanterna. Låt stå kallt en stund.
  2. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten. Om tårtan ska serveras samma dag, öka då mängden gelatin med 1-2 blad. Rör osten smidig och blanda ner kesellan. Använd elvisp om osten känns hård. Vispa grädden luftig tillsammans med florsocker och vaniljsocker.
  3. Hetta upp mjölken i en skål i mikron eller i en liten kastrull på spisen. Ta mjölken från värmen, låt vattnet rinna av från gelatinet och låt gelatinbladen smälta helt i mjölken. Rör ner mjölkblandningen i osten. Vänd ner grädden och blanda till en jämn smet.
  4. Strö lite dajmkulor i botten av pajskalet och lägg på ett lager av smeten. Strö ordentligt med dajmkulor på smeten, men spar lite till dekoration. Häll resten av smeten i skalet och jämna till toppen. Låt stå kallt och stelna i minst fyra timmar, helst över natten. Lossa försiktigt tårtan från formen och dekorera med dajmkulor.
  5. Tårtan ska stå svalt i minst några timmar före servering.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.