... Smaka på ordet "dajmcheesecake", säg det sakta ... och smaka sedan på tårtan Dajmcheesecake!
Instruktioner
- Klä botten av en form med löstagbar kant, cirka 22 cm i diameter, med bakplåtspapper. Stöt kakorna ganska fint i en mortel eller mixa dem i en matberedare. Smält smöret, rör ner det i kaksmulorna och blanda till en smulig massa. Tryck ut smulorna i formens botten och ordentligt upp på kanterna. Låt stå kallt en stund.
- Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten. Om tårtan ska serveras samma dag, öka då mängden gelatin med 1-2 blad. Rör osten smidig och blanda ner kesellan. Använd elvisp om osten känns hård. Vispa grädden luftig tillsammans med florsocker och vaniljsocker.
- Hetta upp mjölken i en skål i mikron eller i en liten kastrull på spisen. Ta mjölken från värmen, låt vattnet rinna av från gelatinet och låt gelatinbladen smälta helt i mjölken. Rör ner mjölkblandningen i osten. Vänd ner grädden och blanda till en jämn smet.
- Strö lite dajmkulor i botten av pajskalet och lägg på ett lager av smeten. Strö ordentligt med dajmkulor på smeten, men spar lite till dekoration. Häll resten av smeten i skalet och jämna till toppen. Låt stå kallt och stelna i minst fyra timmar, helst över natten. Lossa försiktigt tårtan från formen och dekorera med dajmkulor.
- Tårtan ska stå svalt i minst några timmar före servering.
Publicerat den
19 maj 2008
Skriv kommentar