Kungen bland alla dajmglasstårtor, prova och du kommer att göra den igen och igen.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 150 grader, mal eller finhacka mandeln. Vispa vitorna til hårt skum och tillsätt sockret under fortsatt vispning. Vänd ner mandeln i vitan. Klä en form ca 24 cm med löstagbar kant med bakplåtspapper. Pappret ska gå strax över kanten på formen. Häll i marängsmeten i formen och grädda på nedersta falsen 50-60 min. Låt marängen svalna ordentligt i formen när den är klar.
- Vispa äggulorna och sockret till vitt skum i en skål. Finhacka dajmen och blanda det med kaffet. Vispa grädden och blanda ner det i äggskummet tillsammans med kaffedajmen. Häll glassmeten på den avsvalnade mandelmarängen och ställ i frysen minst 3 timmar.
- Garnera gärna underverket med riven choklad.
- Avnjut härligheten med välbehag i goda vänners lag.
Publicerat den
14 november 2008
Liknande recept
Skriv kommentar