Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Dajmglasstårta

 
Skriv ut

Kungen bland alla dajmglasstårtor, prova och du kommer att göra den igen och igen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 150 grader, mal eller finhacka mandeln. Vispa vitorna til hårt skum och tillsätt sockret under fortsatt vispning. Vänd ner mandeln i vitan. Klä en form ca 24 cm med löstagbar kant med bakplåtspapper. Pappret ska gå strax över kanten på formen. Häll i marängsmeten i formen och grädda på nedersta falsen 50-60 min. Låt marängen svalna ordentligt i formen när den är klar.
  2. Vispa äggulorna och sockret till vitt skum i en skål. Finhacka dajmen och blanda det med kaffet. Vispa grädden och blanda ner det i äggskummet tillsammans med kaffedajmen. Häll glassmeten på den avsvalnade mandelmarängen och ställ i frysen minst 3 timmar.
  3. Garnera gärna underverket med riven choklad.
  4. Avnjut härligheten med välbehag i goda vänners lag.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.