Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Dajmkaka

(5 kommentarer)  
  • Serverar: 35 portioner
Skriv ut

Inte den billigaste kaka att göra men en av de godaste i långpanna jag smakat. Receptet har jag fått av en förälder.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smör och vispa ner sockret Tillsätt äggen, vispa. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner dem i smeten. Blanda ner dajmen. Rör ner mjölken. Bred ut smeten i en långpanna.
  2. Grädda i 175 º ca 20 min.
  3. Hyvla ca 250 g nougat över den varma kakan och strö över hackad dubbeldajm.

Liknande recept

Kommentarer (5)

  • andmar 30 juli 2008

    Dajm kan man alltid köpa billigt! Men å andra sidan uppväger njutningen kostnaden:-)

  • grill 17 november 2008

    Bakar man med daim kan det bara inte misslyckas. Den var god. Kommer att göra den flera gånger.

  • romagn 21 mars 2009

    Använde dajmkulor, det gick ok, men dajmen sjönk till botten och fastnade i långpannan. Kanske behövs bakplåtspapper? I vilket fal underbart gott. Har även gjort muffins med samma grundrecept, men med bara dajmkulor högst upp= god budget/barnkalasvariant.

  • Farlini 12 april 2009

    Väldigt goda kakor blev detta! Fast som tidigare inlägg, så sjönk även min dajm till botten å gjorde det lite svårt att få loss dom.. provade nästa gång att bara strö dajm över kakan å det gick bättre =0) Men jag tycker inte det är dajmen som är dyr.. jag tycker att det är nougaten som toppar priset.. men som sagt.. helt klart värt pengarna när man väl sitter där m kakan i handen ;)

  • Mollymus 27 april 2009

    ett tips är att blanda i dajmen med de torra ingridiensarna..sen ner i kakan..du sjunker den inte..:-)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.