Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Dajmkaka

(5 kommentarer)  
Skriv ut

Jag säger bara mums!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ägg och socker vispas poröst. Blanda torrvarorna och häll i smeten. Häll i vattnet. Häll smeten i en långpanneform och grädda i 175 grader i ca 30 min (i min ugn gräddar jag bara ca 20 min).
  2. Låt kakan svalna, medans den gör det så krossa dajmen i bitar. Lägg dajmen i en plastpåse och krossa med hjälp av hammare.
  3. Smörkrämen: Ska sjudas ihop, ej kokas. Smält smöret först och tillsätt sedan övriga ingredienser. Rör om hela tiden tills den tjocknat ca 5 min. Bre smörkrämen över kakan och strö över dajmkrosset. Godast när den är fryst.

Liknande recept

Kommentarer (5)

  • mahugo 22 april 2010

    Fruktansvärt goda rutor....smälter i munnen....

  • caro7306 13 augusti 2010

    Försvinnande god. Jag har dock aldrig bakat en kaka med så mycket socker i... Men den var svår att motstå - varje gång den var i närheten :)

  • JennyLindblad 21 januari 2011

    Jag har testat denna kaka tidigare men tyckte att det blev alldeles för mycket smörkräm eftersom den dessutom innehåller mängder med socker. Testade igen härom dagen och gjorde endast hälften av smörkrämen, det blev perfekt!!! Lade även till 1 tsk vaniljsocker i själva smeten. Så himla mycket bättre. Kan även tipsa om att köpa 2 st påsar dajmkulor istället för att hacka dajm.

  • pullan21 1 juli 2011

    Riktigt goda. Kommer absolut att bakas flera gånger!

  • aurore 21 mars 2013

    Supergod!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.