Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Dajmkakor

(5 kommentarer)  
  • Serverar: 25 portioner
Skriv ut

Alla som tycker om att baka småkakor, pröva dessa, jag tror inte ni blir besvikna.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka mandeln ganska fint och dajmen grovt. Rör ihop smöret med de övriga ingredienserna utom ägget, som blandas ner till sist. Forma degen till en rulle ca 6-8 cm i diameter. Vira in i plastfolie och låt vila i kyl i ca 30 minuter. Skär sedan i ca. ½ - 1 cm breda bitar och lägg på bakplåtspappersklädd plåt. Grädda i 175 graders ugn runt 10-12 minuter eller tills kakorna är gyllenbruna runt kanterna.
  2. Lycka till!

Liknande recept

Kommentarer (5)

  • grill 25 april 2009

    Dom var jätte goda, kommer att göra dom många gåner. Dom blev stora, så nästa gång kommer jag att dela degen på 2 och rulla ut dom.

  • wallst 29 september 2009

    Yammi, smakade godis, jättegoda.

  • bsmulan 29 september 2009

    Supergott ännu en favorit som jag kommer att göra flera gånger om:)

  • Marita 16 oktober 2013

    Mycket goda!

  • norbergs 16 juli 2017

    Jättegoda, det blir fler bak av detta recept 😀

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.