Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Dajmkladdkaka med björnbär och grädde

 
  • Serverar: 8 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Super god kladdkaka som passar utmärkt som dessert!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med att vispa ägg och socker lite lätt poröst. Tillsätt resten och rör ihop allt till en jämn smet. Smöra en springform med avtagbara kanter och häll sedan ner smeten. Grädda i nedre delen av ugnen. 175 º 15-20 minuter, det beror lite på ungnens kvallitet. Man vill ju den ska vara kladdig.
  2. Gör sedan glasyren: Häll grädden i en kastrull och bryt ner chokladen låt det sakta smälta. Häll glasyren över. Ställ i kylskåp till sen stelnat. Toppa med björnbär och grädde innan servering!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.