Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

dajmpaj!

(5 kommentarer)  
  • Serverar: 8-10 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Läcker dessert

Ingredienser

Instruktioner

  1. 1. Hacka ihop mjöl,smör,socker och äggulan. Arbeta ihop till en deg. Tryck ien form ca 24 cm i diameter. Låt stå kallt 10 min.
  2. 2. Ugn:150 grader. Nagga pajskal och förgrädda ca 10 min.
  3. 3. Vispa undertiden ihop ägg ,farinsocker, sirap ,vaniljsocker och salt. Smält smöret vispa ner det. Häll sedan smeten i pajskalet.
  4. 4. Grädda i nedre del av ugn i 40 min.
  5. 5. Hacka dajmen och strö över. Låt den kallna. Serveras med lite vispgrädde.

Kommentarer (5)

  • gittan-9 21 mars 2009

    Hej! Ger dig en 5:a för dajmpajen. Den var jättegod. Har gjort den i kväll. Hade björnbär till, andra bär passar nog också bra. mvh.Gittan. Tack, och ha en bra helg.

  • Okänd 14 april 2009

    Du får en femma av mej också. Mycket gott, speciellt dagen efter :)

  • ah 20 februari 2011

    väldigt söt men mkt god

  • BigSpender 11 februari 2012

    Fantastiskt god!

  • IdaKonig 30 april 2014

    Riktigt mumsig paj, som absolut var godast när den stått i kylen ett dygn :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.