Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Dajmrulltårta

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Ej provat ännu

Ingredienser

Instruktioner

Vispa ägg och socker poröst. Vispa ner bakpulvret. Sikta sedan ner kakao blandat med vetemjöl. Blanda ihop till en jämn smet. Bred ut smeten i ett jämt lager på ett bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i 4-5 min i 250° ugnsvärme. Passa så att kakan inte blir för hårt gräddad. Ta fram ett nytt bakplåtspapper som du strör ett fint lager av strösocker på ( du kan även strö sockret över rulltårtan). Nu tar du tag i kanten på pappret där rulltårtan finns och lyfter upp den - stjälp upp den på det sockerbeströdda pappret. Låt rulltårtan svalna en stund dra sedan bort pappret från kakan. Under tiden gör du smörkrämen. Vispa ihop smör, florsocker och vaniljsocker. Rör ner äggulan. Krossa dajmen och blanda sen ner den i smörkrämen. Bre smörkrämen över den avsvalnade rulltårtan och rulla ihop den.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • eva_jonte 18 maj 2008

    mums!! jättegott!! påminner ju mkt om drömrulltårta, men blir ju lite xtra med daim i, gott gott!

  • sockerpiller 5 april 2009

    Det låter gott! Däremot tror jag att det blir lite väl stor portion för bara en person :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.