Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Dajmstekta äpplen med calvadostryffel, samt valnöts- och vit chokladsås.

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En lager på lager efterrätt med fantastiska smaker. Tryffelkulorna kan man göra färdigt på förhand. Strax innan man sätter sig till bords steker man äppelklyftorna och rör ihop vitchokladsåsen medan dajmen smälter. Mums!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Äppelklyftor: Stek äppelklyftorna i smör, när de mjuknat något så ringla över lite sirap och smula över dajm. Lägg klyftorna på tallriken. Vid servering placera tryffeln på de dajmstekta äpplena och ringla valnöts och chokladsås över.
  2. Calvadostryffel: koka upp grädde och choklad. Tillsätt färskosten och lite calvados eller konjak. Rör sedan i ett ägg. Lägg smeten i en ugnsfast skål. Baka i ugn på 80 grader tills smeten stelnat. Ta då ut chokladkrämen och låt den stå svalt i kylskåp. Rulla sedan chokladkrämen till tryfflar och rulla dem i kakao.
  3. Valnöt och vit chokladsås: Smält choklad och grädde. Blanda i valnötterna och rippla såsen över de dajmstekta äppelklyftorna med calvadostryffeln.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.