Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Dajmtårta

(1 kommentar)  
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Det här behöver du till en form på ca 30 x 20

Ingredienser

Instruktioner

Ställ ugnen på 175 grader. Lägg ett bakblåtspapper över hela formen. Vispa ägg och strösocker poröst. Grovhacka sötmandlen, och rör ihop med mjöl och bakpulver. Rör ner detta i äggsmeten, och bred ut smeten i formen. Grädda sedan mitt i ugnen 30 min 175 grader Låt den svalna något och lägg den sedan upp och ner på ett fint uppläggningsfat och lossa försiktigt och ta bort bakplåtspappret. Garnera sedan med vispad grädde och daim. Tips ! Har man banan hemma så är det säkert gott att skiva över också. Jag skivade färska jordgubbar och blandade med grädden, väldigt gott! :)

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • clara39 20 februari 2015

    Mums, så god!Jag uteslöt bakplåtspapperet och gjorde direkt i en smord bröad form. I min ugn gick gräddningen snabbare.Kakan var lite lös, men välgräddad ovanpå. Tog ut den och den "stelnade" vid avsvalning. Jag lade färska hallon ovanpå dajmgrädden. Ska göra den till ett kalas imorgon.Tack för ett så gott och enkelt recept!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.