Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Dajmtårta

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Ingredienser

Instruktioner

Marängbotten: 3 äggvitor och 1 dl socker vispas hårt. Häll i ytterligare 1 dlsocker och mandeln. Bred ut en rund botten, ca 22 cm i diameter, på en plåt med bakplåtspapper och grädda i nedersta delen av ugnen i 140 grader i 60 min. Fyllning: 4 dl mellangrädde vispas hårt. Vispa 3 ägggulor och 1 dl socker pösigt. Hacka dajmen och blanda med hälften av grädden och äggulor. Vänd ner resten av grädden. Låt marängbotten svalna. Gör en 5 cm hög kant av folie runt botten. Lägg på blandningen, frys in.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.