Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Dajmtårta

 
  • Serverar: 12 portioner
  • Tid: 6 timmar
Skriv ut

För dajmälskare.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smörj en rund form, ca 24 cm i diameter. Sätt ugnen på 150°.
  2. Vispa äggvitorna och sockret till ett styvt skum. Blanda i mandelhacket. Häll smeten i formen och grädda daimtårtan i nedre delen av ugnen i ca 1 timme. Lossa daimtårtan från formen och låt kakan svalna. Lägg tillbaka kakan i formen.
  3. Vispa grädden till fast skum. Vispa crème fraiche och brun farin i en annan skål. Blanda i daimkulor och likör. Vänd i grädden. Häll gräddsmeten över daimtårtan i formen. Ställ i frys i minst 5 timmar. Ställ kakan i kylskåp en halvtimme före servering. Pynta daimtårtan efter eget tycke, t ex med daimkulor och en rosenknopp (äkta eller i marsipan).

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.