Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Dajmtryffel

(6 kommentarer)  
  • Serverar: 40 portioner
Skriv ut

Ljuvligt vuxengodis med barnsligt krisp.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka upp grädden och smöret i en kastrull. Ta kastrullen från plattan. Bryt chokladen i bitar, rör ner i grädden och låt smälta. Rör i kesella och konjak. Låt smeten kallna i kylen ca 1/2 tim. Hacka dajm och rör ner. Häll smeten i en form, 10 x 15 cm och låt stelna i kylen ca 1 tim.
  2. Skär i bitar eller forma tryffeln till runda kulor. Pudra över kakao och förvara kallt.

Liknande recept

Kommentarer (6)

  • VictorJ 11 november 2008

    Det här låter ju galet gott, dajmfantast som jag är.

  • evisen86 20 december 2011

    kan man blanda i baileys istället för konjak?

  • guardianlinda 20 december 2011

    Ja det går lika bra :)

  • guardianlinda 20 december 2011

    Ja det går lika bra :)

  • evisen86 20 december 2011

    vad bra :) har du provat att smaksätta med något annat (alkoholfritt)?

  • guardianlinda 20 december 2011

    Nej det har jag ej men det är nog bara prova sig fram :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.