Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Dalahjärtan

 
  • Serverar: 30 portioner
Skriv ut

Läckra som bakelser är dessa dubbla hjärtan som sägs komma från Dalarna.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält matfettet och rör ner farinsockret. Låt det svalna och ställ det att stelna i kylskåp, beräkna ca 45 minuter. Rör upp blandningen.
  2. Tillsätt den malda mandeln och ägget. Blanda vetemjölet med hjorthornssaltet och tillsätt. Ställ degen i kylskåp ca 1 timma.
  3. Kavla ut degen på lätt mjölat bakbord, ta ut ca 60 hjärtan med pepparkaksmått.
  4. Hacka hasselnötskärnorna grovt. Vispa äggvitan lätt. Pensla halva mängden hjärtan med äggvita och strö över hasselnötskärnorna. Lägg alla hjärtan på smorda plåtar, grädda dem 7-8 minuter i 175 grader. Låt dem svalna helt.
  5. Rör matfett, florsocker och vaniljsocker poröst. Blanda i äggulan och kakaopulvret. Tillsätt kaffet. Bred kakorna utan nötter med chokladkrämen, lägg på resterande kakor med hasselnötsgarneringen uppåt.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.