Läckra som bakelser är dessa dubbla hjärtan som sägs komma från Dalarna.
Instruktioner
- Smält matfettet och rör ner farinsockret. Låt det svalna och ställ det att stelna i kylskåp, beräkna ca 45 minuter. Rör upp blandningen.
- Tillsätt den malda mandeln och ägget. Blanda vetemjölet med hjorthornssaltet och tillsätt. Ställ degen i kylskåp ca 1 timma.
- Kavla ut degen på lätt mjölat bakbord, ta ut ca 60 hjärtan med pepparkaksmått.
- Hacka hasselnötskärnorna grovt. Vispa äggvitan lätt. Pensla halva mängden hjärtan med äggvita och strö över hasselnötskärnorna. Lägg alla hjärtan på smorda plåtar, grädda dem 7-8 minuter i 175 grader. Låt dem svalna helt.
- Rör matfett, florsocker och vaniljsocker poröst. Blanda i äggulan och kakaopulvret. Tillsätt kaffet. Bred kakorna utan nötter med chokladkrämen, lägg på resterande kakor med hasselnötsgarneringen uppåt.
Publicerat den
20 februari 2008
Skriv kommentar