Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Dammsugare

 
  • Serverar: 15 portioner
Skriv ut

Godare än de man köper.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Riv mandelmassan grovt på ett rivjärn. Blanda den med smör, socker, havregryn , vaniljsocker och kakao i matberedaren med knivtillsatsen. Kör tills havregrynen har blivit rätt så söndermosade. Smaksätt fyllningen med punschen. Ställ in bunken i kylen för att stelna.
  2. Täcket: Arbeta in karamellfärgen droppvis med en gaffel eller sked tills den rumstempererade marsipanen har fått en mild grön nyans. Dela marsipanen i två lika delar och kavla ut den till två rektanglar á 10x30 cm.
  3. Pensla med lite smält smör över hela marsipanen. Om marsipanen blir lite kladdig och fastnar på bordet när du kavlar den strö lite mjöl (eller florsocker) både på kavel och bord så går det lättare att kavla ut degen. Borsta sedan försiktigt av mjölet när du har rullat degen. Rulla ut fyllningen till två 30 cm långa längder och lägg över rullarna på marsipanplattorna. Rulla ihop och tryck ihop skarven. Lägg in den i kylen en stund.
  4. Skär sedan rullarna med en vass kniv i ca 4 cm långa bitar. Doppa snittytorna i den smälta blockchokladen. Lägg kakorna på bakplåtspapper tills chokladen har stelnat. Dammsugarna stelnar fortare om du ställer in dem i kylskåpet ett tag.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.