Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Danakaka

 
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

God och enkel sockerkaka

Ingredienser

Instruktioner

Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt det kokande vattnet och rör om. Sikta samman de torra ingredienserna och rör ner dem i äggsmeten. Häll smeten i en smord och bröad 2-liters form och grädda kakan i 175 grader i ca 40 minuter. Ta ut kakan och låt den svalna. Dela den sedan i två bottnar. Koka smör, socker och mjölk till fyllningen häftigt i ca 5 minuter. Ta av kastrullen från plattan och låt svalna något innan du rör ner vaniljsocker, äggulor samt florsocker. Dränk in insidan av de båda bottnarna med fyllningen och lägg ihop dem med fyllningen mot varandra. Pudra eventuellt lite florsocker över kakan innan servering.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.