Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Danbokyckling

 
  • Serverar: 4-5 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Det finns inget enklare och bekvämare än att laga hela middagen på ett och samma fat i ugnen. Allt kan förberedas, så att endast själva gratineringen återstår. Passa då också på att värme litet bröd att äta till.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj och torka färsk kyckling eller låt djupfryst kyckling tina lätt, så att den går att stycka. Dela kycklingen i 6 - 8 bitar. Bryn dem i litet av matfettet i en stekpanna. Krydda med salt och peppar, sänk värmen och låt kycklingbitarna eftersteka under lock ca 25 minuter utan spädning.
  2. Skölj under tiden tomaterna och paprikan. Skär tomaterna i klyftor och paprikan i strimlor. Skala och hacka vitlöksklyftan.
  3. Ta upp kycklingbitarna och lägg dem på ett ugnssäkert fat. Koka ihop stekskyn och tillsätt grädden. Låt såsen koka ihop. Fräs samman tomater, paprika och vitlök i resten av matfettet i en stekpanna eller kastrull. Häll såsen och grönsaksfräset över kycklingbitarna och strö riven ost över.
  4. Gratinera i 200° ca 10 minuter eller tills osten smält och fått lätt färg. Servera med vitt bröd och fräsch grönsallad.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.