- Serverar: 4-5 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Det finns inget enklare och bekvämare än att laga hela middagen på ett och samma fat i ugnen. Allt kan förberedas, så att endast själva gratineringen återstår. Passa då också på att värme litet bröd att äta till.
Instruktioner
- Skölj och torka färsk kyckling eller låt djupfryst kyckling tina lätt, så att den går att stycka. Dela kycklingen i 6 - 8 bitar. Bryn dem i litet av matfettet i en stekpanna. Krydda med salt och peppar, sänk värmen och låt kycklingbitarna eftersteka under lock ca 25 minuter utan spädning.
- Skölj under tiden tomaterna och paprikan. Skär tomaterna i klyftor och paprikan i strimlor. Skala och hacka vitlöksklyftan.
- Ta upp kycklingbitarna och lägg dem på ett ugnssäkert fat. Koka ihop stekskyn och tillsätt grädden. Låt såsen koka ihop. Fräs samman tomater, paprika och vitlök i resten av matfettet i en stekpanna eller kastrull. Häll såsen och grönsaksfräset över kycklingbitarna och strö riven ost över.
- Gratinera i 200° ca 10 minuter eller tills osten smält och fått lätt färg. Servera med vitt bröd och fräsch grönsallad.
Publicerat den
19 mars 2008
Skriv kommentar