Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Daniels bröllopstårta

 
  • Serverar: 16 portioner
Skriv ut

Vacker, njutbar och faktiskt lättlagad. Allt går att förbereda, sedan är det bara att sätta ihop tårtan som ett proffs. Har du ont om tid- köp vaniljkräm och färdiga tårtbottnar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Tårtbotten: Vispa ägg och socker vitt och pösigt med elvisp ca 5 minuter. Sikta ner bakpulver, vete- och potatismjöl genom en sil i äggblandningen. Blanda försiktigt med en slickepott.
  3. Smörj en springform, ca 24 cm i diameter med smöret och klä bottnen med bakplåtspapper. Fyll formen till drygt hälften med smet. Baka i ugnen 30 minuter.
  4. Vaniljkräm: Halvera vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Blanda mjölk, vaniljskal och- frön i en kastrull, koka upp. Vispa socker, äggulor och maizena fluffigt med en elvisp.
  5. Tillsätt den heta mjölkblandningen under vispning. och värm försiktigt under vispning. Koka krämen tills den tjocknar, ca 2-3 minuter. Häll snabbt över i en kall skål. Vispa in smöret i krämen. Plasta in krämen och låt den svalna i kylen. Häll tillbaka krämen i kastrullen.
  6. Jordgubbspuré: Värm jordgubbarna och mixa dem med en stavmixer. Låt svalna.
  7. Jordgubbskräm: Vispa äggulor och socker fluffigt med en elvisp. Blanda puré, citronjuice och maizena i en kastrull. Tillsätt äggvispet till kastrullen och låt koka 1 minut, krämen ska bli tjock och glansig. Snoppa och skiva jordgubbarna. Vispa grädden.
  8. Dela tårtbottnen i 3 delar. Lägg en botten på ett tårtfat. Bre på vaniljkrämen och lägg på hälften av jordgubbarna. Lägg på andra bottnen, bre på jordgubbskrämen och lägg på resterande jordgubbar.
  9. Bred på 1 cm tjockt lager med grädde. Lägg på sista bottnen. Bre grädde på toppen och runt om tårtan. Kavla marsipanen tunt, ca 3 mm. Lägg den över tårtan och forma den tätt intill tårtan.
  10. Garnera med det du vill, det du tycker passar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.