Vacker, njutbar och faktiskt lättlagad.
Allt går att förbereda, sedan är det bara att sätta ihop tårtan som ett proffs.
Har du ont om tid- köp vaniljkräm och färdiga tårtbottnar.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Tårtbotten:
Vispa ägg och socker vitt och pösigt med elvisp ca 5 minuter.
Sikta ner bakpulver, vete- och potatismjöl genom en sil i äggblandningen. Blanda försiktigt med en slickepott.
- Smörj en springform, ca 24 cm i diameter med smöret och klä bottnen med bakplåtspapper.
Fyll formen till drygt hälften med smet. Baka i ugnen 30 minuter.
- Vaniljkräm:
Halvera vaniljstången på längden och skrapa ur fröna.
Blanda mjölk, vaniljskal och- frön i en kastrull, koka upp.
Vispa socker, äggulor och maizena fluffigt med en elvisp.
- Tillsätt den heta mjölkblandningen under vispning. och värm försiktigt under vispning. Koka krämen tills den tjocknar, ca 2-3 minuter. Häll snabbt över i en kall skål. Vispa in smöret i krämen. Plasta in krämen och låt den svalna i kylen.
Häll tillbaka krämen i kastrullen.
- Jordgubbspuré:
Värm jordgubbarna och mixa dem med en stavmixer.
Låt svalna.
- Jordgubbskräm:
Vispa äggulor och socker fluffigt med en elvisp. Blanda puré, citronjuice och maizena i en kastrull. Tillsätt äggvispet till kastrullen och låt koka 1 minut, krämen ska bli tjock och glansig.
Snoppa och skiva jordgubbarna. Vispa grädden.
- Dela tårtbottnen i 3 delar. Lägg en botten på ett tårtfat. Bre på vaniljkrämen och lägg på hälften av jordgubbarna.
Lägg på andra bottnen, bre på jordgubbskrämen och lägg på resterande jordgubbar.
- Bred på 1 cm tjockt lager med grädde. Lägg på sista bottnen.
Bre grädde på toppen och runt om tårtan.
Kavla marsipanen tunt, ca 3 mm.
Lägg den över tårtan och forma den tätt intill tårtan.
- Garnera med det du vill, det du tycker passar.
Publicerat den
30 juni 2010
Liknande recept
Skriv kommentar